Young Rijnmond Strings

Voor beginnende muzikanten vanaf 7 tot 12 jaar is er het initiatief Young Rijnmond Strings (YRS).

Doel is om op een laagdrempelige manier vioollessen in combinatie met orkestlessen aan te bieden voor kinderen in Schiedam en omstreken.

Iedere week krijgen de deelnemers 40 minuten les in kleine groepjes. Om de drie weken is er orkestles en vormen alle kinderen samen een orkest met de muziekdocent als dirigent. De viooldocent en dirigent is Marlies Zellmann, celloles wordt gegeven door Laura Gonzales Badenes en co├Ârdinatie wordt gedaan door Jolanda Konings.

Waar en wanneer oefenen we?

De kinderen hebben maandag- en dinsdagmiddag na schooltijd les op de St. Josefschool in Schiedam, Warande 113 – 3116 CE Schiedam

Interesse om mee te komen spelen?

Tweemaal per jaar is het mogelijk om een gratis proefles viool of proefles cello te volgen. Voor meer informatie of vragen over de lessen, een proefles, kosten en planning, stuur je een e-mail via onderstaande button.

De kosten

De contributie voor Young Rijnmond Strings bedraagt Euro 415 per jaar. De vereniging kan als intermediair optreden voor het Jeugdcultuurfonds, dat een grote tegemoetkoming in de contributie kan doen.