SCHOOLORKEST
PARK 16HOVEN

Vanaf september 2023 is er door de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest een nieuw schoolorkest gestart in de Rotterdamse wijk Zestienhoven. Net als bij de andere schoolorkesten is het doel om muziekles en samenspel aantrekkelijk en bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk kinderen uit de wijk Zestienhoven, in het bijzonder op de basisschool Park 16hoven.

Er wordt naschools viool- en klarinetles gegeven door vakdocenten. Iedere week krijgen de deelnemers les in kleine groepjes. Regelmatig is er orkestles en vormen alle kinderen samen een orkest met de muziekdocent als dirigent.

Na een aantal jaren les kunnen de kinderen doorstromen naar andere ensembles van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest.

SAMENWERKING DIVERSE PARTIJEN

Schoolorkest Park 16Hoven is tot stand gekomen door een samenwerking tussen basisschool Park 16hoven, SKVR en de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest.

Docenten zijn Sacha Baars (viool) en Jaap Schoneveld (klarinet).

 

WAAR EN WANNEER OEFENEN WE?

Donderdagmiddag na school vanaf 14.30 uur, Basisschool Park16Hoven, Woensdrechtstraat 9b, 3045 PZ Rotterdam.

De kosten

De kosten voor deelname zijn 450 euro per jaar inclusief een huurinstrument.

INSCHRIJVEN EN VRAGEN

Inschrijven voor Schoolorkest Park 16hoven kan binnenkort via deze website. Voor alle inhoudelijke en praktische vragen bent u aan het goede adres bij Eva van Ingen, bereikbaar via schoolorkesten@rjso.nl.