Schoolorkest Vlaardingen

Vanaf januari 2024 zijn er twee nieuwe schoolorkesten gestart op Het Anker en De Ark in Vlaardingen. Het doel is om muziekles en samenspel aantrekkelijk en bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk kinderen in Vlaardingen.
Er wordt naschools viool- en celloles gegeven door vakdocenten. Iedere week krijgen de deelnemers 40 minuten les in kleine groepjes. Regelmatig is er orkestles en vormen alle kinderen samen een orkest met de muziekdocent als dirigent.

Na een aantal jaren les, kunnen de kinderen doorstromen naar andere orkestklassen of privéles gaan volgen bij een docent buiten het schoolproject om.

UNIEKE SAMENWERKING

Schoolorkest Vlaardingen is tot stand gekomen door een samenwerking tussen KADE40 uit Vlaardingen en de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest ondersteund door de
Gemeente Vlaardingen.

 

Waar en wanneer oefenen we?

Woensdagmiddag om 13.30 uur op IKC Het Anker, Kruidenpad 5-6, 3137 WD Vlaardingen  Donderdagmiddag om 14.30 uur op IKC De Ark, Lissabonweg 6-8, 3137 LR Vlaardingen 

De kosten

De kosten voor deelname aan de schoolorkesten kunt u opvragen bij de coördinator op uw basisschool. KADE40 kan als intermediair optreden voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur, dat een tegemoetkoming in de contributie kan doen. Neem contact op met Anouk Tjokrojoso – van der Vlies .

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de lessen op IKC Het Anker kan HIER.
 Inschrijven voor de lessen op IKC De Ark kan HIER.

Voor alle inhoudelijke en praktische vragen bent u aan het goede adres bij Eva van Ingen.