Rotterdams JeugD strijkers ensemble

Het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble (RJSE) is er voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar die een strijkinstrument spelen. Het orkest bestaat uit zo’n 10-15 leden.

Er wordt gewerkt aan samenspel en je leert alles over muziek en het volgen van de dirigent. Leden leren op elkaar te reageren en te luisteren tijdens het spelen.

Er worden lichte stukjes gespeeld maar ook beroemde klassieke werken die aan het niveau worden aangepast.

Het Rotterdas Jeugd Strijkers Ensemble geeft meerdere concerten per jaar, soms ook samen met Young Rijnmond Strings of het Rotterdams Junioren Orkest. Dirigent is Eva van Ingen.

Waar en wanneer REPETEREN we?

 

Het RJSE repeteert op vrijdag van 16.45 – 18.00 uur in Gebouw De Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam. Let op: neem de ingang aan de zijkant van Gebouw De Heuvel, Oppert 18, 3011 HS Rotterdam.

Deze tijdelijke repetitielocatie is te vinden schuin tegenover de Laurenskerk en ligt tussen metrostation Stadhuis en Blaak. Dichtstbijzijnde treinstation is Blaak.

Kom je een

keer meespelen?

Meedoen aan het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble kan vanaf één jaar muziekles.  Omdat alles meerstemmig is ( 1e, 2e, 3e, 4e violen en celli), is er ruimte om in je eigen technische niveau flink te groeien, de dirigent past de partijen hierop aan. Voor meer informatie of vragen over de lessen, een proefles, kosten en planning, stuur je een e-mail via onderstaande button. 

De kosten

Contributie voor Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble bedraagt Euro 130,00 per jaar. Dit is voor wekelijks 5 kwartier les (behalve de vakanties). Voor SKVR-leerlingen is de contributie gratis. De vereniging kan als intermediair optreden voor het Jeugdcultuurfonds, dat een tegemoetkoming in de contributie kan doen.