Rotterdams Junioren Orkest

Rotterdams Junioren Orkest
Het Rotterdams Junioren Orkest (RJO ) is een jeugdorkest voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool tot en met de  eerste jaren van de middelbare school. Het orkest bestaat uit circa 40 strijkers, blazers en slagwerkers. Soms spelen we met een solist. De dirigent is Jim Roodnat. We spelen alles van serieuze klassieke muziek tot  swingende filmmuziek. We geven 2 keer per jaar ons eigen concert en spelen een paar keer per jaar samen met de andere orkesten van de vereniging. Eenmaal per jaar hebben we ons eigen orkestuitje en natuurlijk is er het kerstgala van de vereniging.

Repetities
Het RJO repeteert op vrijdag van 16.45- 18.00 uur in de Doopsgezinde Gemeente Kerk, Noordmolenwerf 1-3, 3011 AK Rotterdam. Heb je zin om een keer te komen kijken en mee te spelen? Mail dan naar rjo@rjso.nl.

De bezetting
Het orkest is een symfonieorkest met een klassieke bezetting en heeft plaats voor;

– violen, altviolen, celli en contrabassen
– 2 fluiten
– 2 hobo’s
– 2 klarinetten
– 2 fagotten
– 2 hoorns
– 2 trompetten
– 1 x pauken

Vanwege het minimale aanbod van altviolen zullen we gebruik maken van het systeem van derde violen.

Het repertoire
De te spelen werken zijn bij voorkeur klassiek. Bij de muziekkeuze wordt rekening gehouden met het streven naar ontwikkeling van klank en techniek. Van belang is dat de werken een uitdaging vormen voor de leden, waarbij niet uit het oog wordt verloren dat het muzikaal begrijpelijk moet blijven. Samenspel, spelen met een dirigent, lezen van muzikale tekens en begrippen, beschrijven van achtergronden van de muziek en het stimuleren van muziek maken, staan centraal binnen het Rotterdams Junioren Orkest.

rjo site