50

De Vereniging

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest bestaat uit drie jeugdorkesten, een studentenorkest en ondersteunt een aantal kleinere initiatieven.

De belangrijkste doelstelling van de vereniging is: jonge mensen te laten kennismaken met  klassieke symfonische muziek en ze het plezier van samenspelen in orkestverband laten ervaren.

De verschillende jeugdorkesten hebben allemaal hun eigen instapniveau. Zo kan iedereen een plekje krijgen en zich ontwikkelen door samen te spelen. Ieder jaar wordt door middel van een auditie de muzikale voortgang bekeken. De Vereniging organiseert jaarlijks terugkerende concerten waaronder het Moederdagconcert, een Voorjaars- , Zomer-, en Kerstconcert. Ook geven we optredens op uitnodiging. Regelmatig gaan de orkesten op studieweekend ergens in het land. 

Een lange en rijke geschiedenis.
Het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO) werd in februari 1972 opgericht op initiatief van de ‘Vereniging Jeugd en Muziek’ en concertgebouw De Doelen. Rotterdam had tot begin jaren 70 geen eigen jeugdsymfonieorkest. Dit in tegenstelling tot andere grote steden, die zo’n orkest wel kenden. De 300 aanmeldingen voor het nieuwe orkest bevestigden de drang naar musiceren onder de jeugd in Rotterdam. Het orkest werd het jonge symfonisch gezicht van Rotterdam. In totaal hebben vele honderden jonge musici in de afgelopen decennia het RJSO gevormd tot wat het nu is: een bloeiende vereniging waar kinderen van alle leeftijden muziek kunnen maken. Voor een aantal musici bleek het RJSO de basis voor een succesvolle muzikale carrière bij bijvoorbeeld het Rotterdams Philharmonisch Orkest en andere vooraanstaande orkesten in binnen- en buitenland.

SPONSORkLIKS

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest financieel ondersteunen was nog nooit zo makkelijk. Via onze SponsorKlikpagina kom je uit bij ruim 300 online winkels waar je precies hetzelfde betaalt maar gaat er een kleine vergoeding naar onze vereniging. Je sponsort de vereniging dus simpelweg met je aankoop. Sla de link op, geef het door en bestel vanaf nu vooral via SponsorKliks